Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازار ارزهای دیجیتال در ابتدای سال ۲۰۲۱ عملکرد فوق‌العاده‌ای از خود به نمایش گذاشت. هر کدام از ارزهای دیجیتال با رشد‌های چندین درصدی، سقف‌های جدیدی را رقم زدند و بازدهی خوب برای سرمایه‌گذاران خود به ارمغان آوردند.

به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو به نقل از میهن بلاکچین، روند قیمتی رمزارزها در ادامه سال تغییر کرد به‌طوری که قیمت بیت کوین به‌عنوان برترین رمزارز بازار، در حدود ۵۰ درصد افت داشت و از قیمت ۶۰ هزار دلار در ابتدای سال به نزدیکی‌های ۳۰ هزار دلار نیز در اواسط سال میلادی رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بازار کریپتوکارنسی‌ها دوباره در اکتبر ۲۰۲۱ (مهر ۱۴۰۰) رونق گرفت. تب‌وتاب میان خریداران و سرمایه‌گذاران باعث شد توکن‌ها و قراردادهای ارز دیجیتال، یکی پس از دیگری رکوردهای تازه‌ای از خود به جای بگذارند و ATHهای جدیدی ثبت کنند.

 

در ادامه به این موضوع می‌پردازیم که چرا بازار ارزهای دیجیتال جان تازه‌ای گرفت و آیا می‌توان انتظار داشت که موج صعودی تازه‌ای در راه باشد یا خیر.

 

چرا بازار ارزهای دیجیتال رونق گرفت؟

شاید دیگر برای خیلی از افراد، سوالاتی نظیر بیت کوین چیست، به چه چیزی بلاکچین می‌گویند و از این قبیل پرسش‌ها، مطرح نباشد. با افزایش سطح اطلاعات و آگاهی مردم نسبت به پدیده رمزارزها و آینده این فناوری، اقبال آن‌ها نسبت به ارزهای دیجیتال بیشتر شده است. افزایش کاربرد ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، اتریوم و افزایش کارایی شبکه‌هایی مانند کاردانو، سولانا و پیدایش پلتفرم‌هایی که فعالیت در این حوزه را راحت‌تر از قبل می‌کنند، همه و همه مردم را به روی آوردن به این بازار ترغیب کرده است.

 

برخلاف نظر عده‌ای که پول یا ارز باید پشتوانه یا تاییدیه قانونی داشته باشد که ارزشمند باشد و به همین خاطر بیت کوین یا به‌طور کلی ارزهای دیجیتال نمی‌توانند ارزش داشته باشند؛ باید گفت این باور مردم به این ارزهای دیجیتال است که به آن‌ها ارزش می‌بخشد. کاربران و فعالان بازار باور دارند که ارزهای دیجیتال پول آینده هستند و در سیستم مالی و اقتصادی آینده جایگاه تعیین‌کننده‌ای خواهند داشت. هرچه این باور تقویت شود و در میان مردم گسترش یابد، بازار ارزهای دیجیتال نیز بیشتر رونق خواهد گرفت.

 

در کنار استقبال مردم و مقبولیت یافتن ارزهای دیجیتال، فعالیت‌های شبکه‌های بلاکچینی در طرف دیگر ماجرا قرار دارد. ایجاد راه‌کارهای لایه دوم برای شبکه‌هایی مانند اتریوم، منجر به کاهش کارمزد پرداختی توسط کاربران شده است؛ بنابراین تعداد بیشتری از افراد از امکانات زیاد این شبکه استفاده خواهند کرد. گسترش و پیدایش صرافی‌های غیرمتمرکز شاید یکی دیگر از عوامل مهم در پذیرش ارزهای دیجیتال باشد. برخلاف صرافی‌های متمرکز مانند بایننس که برای فعالیت روی پلتفرمشان نیاز به احراز هویت و کارهایی از این دست نیاز است، دکس‌ها یا همان صرافی‌های غیرمتمرکز   (Decentralized Exchanges)انبوهی از امکانات را در اختیار کاربران قرار می‌دهند؛ بدون اینکه کوچکترین اطلاعات هویتی از آن‌ها بخواهند.

 

بیت کوین به‌عنوان موتور محرک بازار ارزهای دیجیتال، تاثیر مستقیم و زیادی روی آلت کوین‌های (تمام رمزارزها به جز بیت کوین) دیگر دارد. اتفاق اخیری که برای بیت کوین افتاد و قیمت آن را تا ۶۸ هزار دلار افزایش داد، عرضه بیت کوین در قالب صندوق‌های قابل معامله (ETF) بود. صندوق ETF پروشرز  (ProShares)در هفته آخر مهرماه معاملات خود را در بورس نیویورک آغاز و در نخستین روز، ۵۷۰ میلیون دلار دارایی جمع‌آوری کرد و حجم معاملاتی آن به رقم چشمگیر یک میلیارد دلار رسید که یکی از موفق‌ترین راه‌اندازی‌های ETF در تاریخ محسوب می‌شود.

 

چرا باید منتظر موج صعودی بعدی باشیم؟

پیوستن بیت‌کوین به ETF برای دنیای کریپتو اهمیت بالایی دارد. این اتفاق مانند یک پل بیت کوین را به جریان اصلی پول متصل می‌کند. اریک بالچوناس تحلیل گر بلومبرگ می گوید: «این رخداد باعث می‌شود سرمایه‌گذاران سنتی با صندوق‌های ETF احساس راحتی کنند و سرمایه‌های خود را به این صندوق‌ها روانه کنند. حجم سرمایه قابل ورود به این صندوق چیزی حدود ۲۵ تا ۳۰ تریلیون دلار برآورد شده است. اگر حدود ۵ درصد از آن وارد صندوق‌های قابل معامله بیت کوین شود، حدودا ۱.۶ تریلیون دلار پول وارد بازار کریپتو شده و این اتفاق باعث می‌شود قیمت بیت کوین افزایش یابد.»

 

بلومبرگ در مقاله‌ای  به این موضوع اشاره کرده که سرمایه گذاران از بیت کوین برای حفاظت از دارایی خود در برابر تورم استفاده می‌کنند و همین امر رفته‌رفته به افزایش قیمت بیت کوین منجر می‌شود. این خبرگزاری همچنین در توییتی نوشت که بیت کوین اخیرا بهترین سپر حفاظتی در برابر تورم بوده است؛ البته این موضوع بسته به نگاه هر سرمایه‌گذار به بازار دارد.

 

در این مقاله آمده است، پس از بررسی اعداد و ارقام مرتبط با بیت کوین دریافتیم اثر ضد تورمی بیت کوین در ۱۰ سال گذشته، ۹۹.۹۹۸٪ بوده است. قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۱ معادل ۰.۰۰۴٪ قیمت امروز آن است و این در حالی است که طی همین مدت شاخص قیمت مصرف کننده  (CPI)که معیاری برای اندازه‌گیری تورم است، در آمریکا به میزان ۲۸٪ افزایش داشته است.

 

یکی دیگر از مواردی که می‌توان از آن شکل‌گیری یک روند صعودی در بیت کوین را دید، به‌روزرسانی تپ روت بیت کوین است. به گزارش میهن بلاکچین، این به‌روزرسانی پس از اجماع ۹۰ درصدی شبکه بین بلاک‌های ۷۰۹,۴۸۸ تا ۷۰۹,۶۳۲ در ۲۳ آبان ۱۴۰۰ انجام شد.

 هامپوس سیوبرگ  (Hampus Sjöberg) یکی از توسعه‌دهندگان بیت کوین به کوین تلگراف گفته است: «بزرگترین دستاورد این بود که تپ‌روت نشان داد شبکه بیت کوین می‌تواند به‌روزرسانی شود و این نکته برای ماندگاری طولانی‌ مدت شبکه بسیار مهم و ضروری است».

 

تحلیلگران Decentrader نیز به این نکته اشاره کرده‌اند که آخرین به‌روزرسانی مهم بیت کوین، پیاده‌سازی سگویت در ماه آگوست ۲۰۱۷ بود و پس از آن، قیمت بیت کوین در مدت ۴ ماه از ۴۰۰۰ به ۲۰,۰۰۰ دلار رسید.

 

علاوه‌بر موارد گفته‌شده که جنبه فنی بیت کوین را در بر می‌گیرند، پذیرش بیت کوین و ارزهای دیجیتال دیگر مانند اتریوم در پلتفرم‌های مختلف به‌عنوان روشی برای پرداخت، می‌تواند به افزایش قیمت این ارزهای دیجیتال کمک کند. برای مثال پلتفرم پاکاسو که در زمینه املاک اشتراکی در آمریکا فعالیت می‌کند،‌ اخیرا اعلام کرد که از کاربرانش برای پرداخت هزینه‌ها، بیت کوین و اتریوم می‌پذیرد.

 

چه ارزهای دیگری پتانسیل رشد و شروع موج صعودی بعدی را دارند؟

تحلیلگران با بررسی ارزهای مختلف معتقدند که برخی از ارزهای دیجیتال هنوز جای رشد دارند و به قیمت واقعی خود نرسیده‌اند.

 

به گزارش میهن بلاکچین، مایکل ون دپوپ یکی از تحلیلگران تکنیکال بازار ارزهای دیجیتال معتقد است اتریوم، بایننس کوین، اتوم،‌لینک، کرو، آوه و VET از جمله ارزهای باپتانسیل بازار هستند. 

 

در کنار این آلکوین‌ها و صرف‌نظر از تحلیل تکنیکال، شبکه کاردانو از نظر فنی و حرکت به‌سمت برنامه‌های غیرمتمرکز، ظرفیت بالایی را برای شروع یک روند صعودی از خود نشان می‌دهد. در ادامه به برنامه‌هایی که به‌صورت غیرمتمرکز روی این شبکه پیاده‌سازی شده‌اند یا قرار است اجرایی شوند، اشاره خواهیم کرد.

 

آسترو سواپ: اولین دکس کاردانو، Astroswap نام دارد. این صرافی غیرمتمرکز قصد دارد مانند یونی سواپ در شبکه اتریوم و پنکیک سواپ در شبکه بایننس،‌ بزرگترین صرافی غیرمتمرکز کاردانو باشد. زمان زیادی از راه‌اندازی این پلتفرم نمی‌گذرد و هنوز امکانات آن تکمیل نشده است.

 

پروژه اوکام: یکی از مسائلی که در شبکه کاردانو وجود دارد، موضوع همزمانی است. از آنجایی که کاردانو از همان سیستم UTXO در بیت کوین استفاده می کند، ممکن است بیش از یکبار قادر به سواپ یا معامله در هر بلوک نباشید. پروژه Occam ادعا کرده است که برای این مشکل راه حل دارد. این پروژه یک صرافی غیرمتمرکز را روی کاردانو راه‌اندازی کرده است.

 

پروژه ملد: پروژه ملد (Meld)یک پروتکل وام‌دهی روی شبکه کاردانو است. در ظاهر ممکن است این پلتفرم مانند آوه یا کامپوند به‌نظر بیاید؛ اما قصد دارد یک گام فراتر برود و از کاردانو و سازمان مستقل غیرمتمرکز(DAO) استفاده کند تا به کاربران اجازه دهد درآمد منفعل از ارزهای فیات داشته و بتوانند ارز فیات وام بگیرند؛ با این تفاوت که کنترل رمزارزهای خود را در اختیار نهادهای متمرکز قرار نمی‌دهند.است که روی کاردانو ایجاد شده است.

 

پروژه اسپیس باد: پرژه Spacebud توکن‌های یکتا(NFT) را به شبکه کاردانو می‌آورد. توکن‌های غیرمثلی یکی از حوزه‌های جذاب کریپتو هستند و علاقه‌مندان خاص خود را پیدا کرده‌ است. معامله این توکن‌ها به‌شدت رو به رشد است و تقریبا روزانه تا حدود یک میلیون آدا معامله می‌شوند.

 

جمع‌بندی

بازار ارزهای دیجیتال در حال تجربه دوران متفاوتی است. با گسترش آگاهی و اطلاعات از یک طرف و افزایش کاربرد رمزارزها در زندگی روزمره از طرف دیگر، بیش از پیش صحبت از این نوع دارایی در میان است. نوسان جزء جدایی‌ناپذیر بازارهای مالی است و افزایش و کاهش قیمت، ذات هر دارایی است. بهتر است با اطلاعات و آگاهی نسبتا کاملی وارد این حوزه شد که ریسک خود را به حداقل برسانیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بازار رمز ارز ارز دیجیتال بیت کوین بازار ارزهای دیجیتال سرمایه گذاران قیمت بیت کوین شبکه کاردانو بیت کوین بیت کوین موج صعودی صندوق ها توکن ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۰۸۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ دقیقه ای وارد بازار ارز دیجیتال شوید

همین الان و زیر ۵ دقیقه در صرافی بین المللی "کوینکس" ثبت نام کنید با ۳ خبر خوب:

1- کوینکس، به عنوان یکی از بزرگ ترین و معتبرترین صرافی های ارز دیجیتال جهان، از زبان فارسی هم پشتیبانی می کند و تمام مراحل به فارسی است.

2- تا همیشه ۱۰ درصد از کارمزد تراکنش تان را به حساب خودتان واریز می کند.

3- گروه تخصصی "کِی و چی" به عنوان "سفیر رسمی" کوینکس برای فارسی زبانان جهان، هم آموزش رایگان می دهد و هم می گوید کی، چه ارزی را بخرید و کی بفروشید تا سود دلاری داشته باشید.

لینک ثبت نام در کوینکس

لینک عضویت در کانال "کِی و چی" (دوره های آموزش آنلاین و رایگان در این کانال اطلاع رسانی می شود)

@keyochi

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • منتظر طلای ۳۰۰۰ دلاری باشیم؟
  • منتظر کاهش قیمت دلار باشیم؟
  • زمان اوج بیت کوین مشخص شد
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد | قیمت جدید انواع ارزهای دیجیتال
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد / قیمت روز ارزهای دیجیتال
  • پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!
  • ۵ دقیقه ای وارد بازار ارز دیجیتال شوید (+لینک)
  • ۵ دقیقه ای وارد بازار ارز دیجیتال شوید
  • منتظر کاهش بیشتر قیمت‌ طلا باشیم؟